Vanliga frågor och svar

Här hittar ni en samling av våra vanligaste frågor och svar kring plattformen och dess funktionalitet.

Konto

I nedan sektion hittar du vanliga frågor kring vår kontohantering, hur du kommer igång hos oss på Pixxa, samt vilka alternativ som finns inom systemet. Letar du efter frågor kring betalning så hittar du frågor och svar nedan.

Att skapa konto hos oss är jätteenkelt! Allt du behöver göra är att gå till vår registreringssida och fylla i företagets uppgifter samt vem vi behöver kontakta kring systemet. Detta är den person hos er som ska vara ansvarig för informationen på era resturanger.

Registrera här

Logga in här

Jättetråkigt om du inte är nöjd med Pixxas tjänster, men vi förstår absolut att ibland går det inte som man tänkt sig. För att säga upp erat konto hos oss behöver ni gå in på Support (inloggad läge) och skriva till oss. På så sätt kan vi säkerställa att din prenumeration blir avslutad på rätt sätt och att er sajt fungerar tills prenumerationen upphör.

Tänk på att kontot först kan stängas ned när din prenumeration är avslutad helt. Innan dess behöver vi hålla kvar kontot.

Tjänster

Vill du ha mer svar på dina frågor kring våra tjänster, vad som ingår i systemet och vilka alternativ du har som systemansvarig så hittar du dessa frågor och svar här.

Resturanghantering är alla våra bastjänster för att kunna hantera erat resturang i vårat system. I detta ingår allt som listas under Funktioner. Summerat är detta alla funktioner ni behöver för att skapa er hemsida och lägga upp menyer till era kunder.

Vill ni ha hjälp med att lägga upp eran information så erbjuder vi också en startjänst. Läs mer under Våra tjänster för att se vad vi erbjuder våra kunder.

Självklart kan vi hjälpa er att lägga upp era menyer och innehåll för er hemsida. Detta är en tilläggstjänst som vi erbjuder för att ni snabbt ska kunna komma ut i det digitala - och fokusera på er matlagning.

Efter ni har registrerat erat konto så kan ni skapa ett ärende hos vår support och ladda upp det material ni önskar att vi lägger upp - så löser vi det snarast.

Egen domän innebär att ni får en personaliserad address på webben, som t.ex. minresturang.se eller pixxa-pizzera.se.

Absolut går det att ha er egen domän hos oss. Vill ni att vi hanterar eran domän är detta en tjänst som vi behöver hantera manuellt och är därmed en extratjänst som inte alls behövs för att ha er sajt tillgänglig på webben, men är ett bra marknadsföringsredskap.

För att få till en egen domän så behöver ni lägga ett supportärende via Support (inloggad läge), välj då Egen domän som ärendetyp. Där hjälper vi er att hitta en bra lösning åt er.

Betalning

Undrar du hur du hittar dina fakturor, eller ändrar dina betaluppgifter hittar du svar på detta och mer i avsnittet nedanför.

Att hitta kvitton/fakturor på era betalningar gör ni enkelt genom att gå in på erat konto och väljer Betalinformation. Ni kommer då tas till vår betalpartner och få alla betalningar, betalinformation och betalsätt presenterat.

Du kan enkelt uppdatera dina betaluppgifter genom att gå till "Mitt Konto" (efter du loggat in) och sedan väljer du Betalinformation i sidomenyn.

Därefter hamnar du hos vår betalleverantör som listar dina betaluppgifter. Du kan här ändra, ta bort och lägga till dina betalsätt.

Resturanghantering

Har du frågor kring funktioner i systemet, eller varför din resturang inte är aktiv? Ingen fara, här hittar du svaren!

Om det står att du inte har en aktiv prenumeration Ingen aktiv prenumeration innebär det att du inte registrerat eller betalt din resturang i vårat system. Detta åtgärdar du genom att gå till resturangens system-sida och klickar på att aktivera din prenumeration.

När du väljer att aktivera din prenumeration så kommer du att tas vidare till vår betalsida, där du kan fylla i kortuppgifter och annan information som krävs för att vi ska kunna visa din hemsida ut mot era kunder!

Att ta bort din resturang från systemet innebär att du väljer att dels avsluta din prenumeration, men även att vi tar bort hemsidan för resturangen vilket gör att ni inte längre syns mot era kunder.

Borttag av eran resturang kan ni göra direkt i systemet genom att gå in på resturangen ni önskar stänga ned och därefter välja "Ta bort".

När en resturang tas bort kommer vi att inaktivera resturangen den dag när er prenumeration löper ut.

Senast uppdaterad: 2022-10-16