Varför ska du ha en hemsida?

Skriven: 2022-10-20

Att ha en hemsida känns som en självklarhet i vår digitala tid. Men varför ska du egentligen ha en hemsida? Vi hjälper dig att hitta rätt och reder ut vad du bör fokusera på!

För att synas

Att ha en hemsida tillgänglig på nätet innebär att du alltid är nåbar för alla. Om dina kunder letar efter pizzerior i närheten, vill hitta en speciell maträtt eller om de vill kunna boka bord så finns du tillgänlig för dem. Utan att synas på internet, via sökmotorer eller sociala medier, så är det svårare att nå ut till era potentiella kunder.

För att säkerställa att ni syns så arbetar vi på Pixxa mycket med SEO. Ni kan läsa mer om vad detta innebär i stort här. I korta drag innebär detta att vi bygger era hemsidor på så sätt att de gillas av de stora sökmotorerna, t.ex. Google, Bing och andra. Vi bygger dem så att ni så enkelt som möjligt ska bli relevanta och synas så högt som möjligt.

Konkurrenskraft

Bara för att alla andra gör något betyder inte att du behöver göra detsamma! Det stämmer väl, men däremot så ger det ju en fördel att synas på samma, eller till och med bättre placering än vad dina branschkollegor gör. Om dina kunder letar efter en krog i närområdet så kan det säkerställas att du finns med i matchen för att få synas mot era kunders sökningar.

Att ha en hemsida är en konkurrensfördel och i många fall nästintill ett måste. Det är viktigt att synas så att era kunder känner till att ni finns. Utöver detta finns det också en plats att driva trafik via marknadsföring, eller skicka vidare välförtjänt trafik från era sociala medier.

Det behöver inte heller vara så dyrt och komplicerat att ha en hemsida! Det vet vi; som byggt Pixxa från grunden - just för att underlätta för er.