Vad är SEO - och varför ska vi bry oss?

Skriven: 2022-11-02

Vad innebär SEO och varför ska du behöva bry dig om detta? Vi reder ut baskoncepten för sökmotorsoptimering. Vi har även tips och råd på hur ni kan hjälpa er hemsida att visas mer, med hjälp av Pixxa!

SEO står för sökmotorsoptimering (engelska: Search Engine Optimization) och betyder att vi tänker på hur till exempel Google, Microsoft och andra sökmotorer ser och hittar våran hemsida. Detta påverkar vilka sökningar som era kunder kan hitta er på. Till exempel så vill ni dyka upp på sökningar om resturanger inom staden, vilka rätter ni erbjuder men även om ni har andra erbjudanden som catering, a la carte eller annat.

Texter och innehåll

En av de viktigaste delarna i ett hållbart SEO-arbete är att arbeta med texter och information på hemsidorna. Innehållet är mer än bara texter som användarna ser, utan består också av teknisk information som presenteras till sökmotorerna och hjälper era sökmotorsplaceringar.

I vårat system så hittar ni alla relevanta textfält som behövs för att arbeta effektivt med bra innehåll. Vi erbjuder er att beskriva er affär, vad ni står för och även att beskriva era menyer och rätter på ett sätt som hjälper er att prestera bättre än era konkurrenter i digitala medier.

Tekniken

Vilken teknik hemsidor använder spelar roll för olika sökmotorer. Det har att göra med hur snabbt en hemsida laddar, hur den är byggd och hur koden är ser ut. Allt detta avgör i slutändan hur högt upp i sökresultaten din hemsida kan finnas. Detta är självklart viktigt för din verksamhet och kan hjälpa er att med tid bygga upp en större kundbas.

Detta arbete är jätteviktigt för oss på Pixxa då vi vill säkerställa att vi erbjuder våra kunder så bra lösning som vi bara kan. Vi arbetar med att optimera eran hemsida för laddning till era kunder, automatisera texter och strukturer för att ni ska få ut så mycket som det går.

Ständigt arbete

Att arbeta med sökmotorsoptimering är något som behöver uppmärksamhet under hela livstiden av er hemsida, men behöver inte vara så komplicerat som det kan verka. Det viktiga är att ni håller informationen på er hemsida uppdaterad med menyinformation och välkomsttexter - så löser vi resten.

Vi på Pixxa hjälper er skapa hemsidor som är snabba, effektiva och har chans att placera högt upp hos sökmotorerna.

Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera och effektivisera vårat system - både för er och era kunder. Vi vill göra så mycket vi kan för att ni ska kunna fokusera på maten och upplevelsen på er resturang. Lås oss hantera tekniken!