Öka din digitala närvaro!

Skriven: 2022-11-14

Att öka sin digitala närvaro kan vara tufft. Vart ska man börja, vilka kanaler är bra att fokusera på? Varför ska du ens göra det inom resturangbranschen? Vi går igenom enkla koncept och tips på hur du kan gå tillväga!

Sociala Medier

Ett väldigt vanligt sätt att arbeta med sin digitala närvaro är att arbeta med sociala medier. Exempel på detta är Facebook, Instagram, TikTok och en rad andra. Det viktigaste handlar om att finnas där era kunder finns!

Att arbeta med sociala medier behöver inte vara så komplicerat. Vi rekommenderar att ni tar ett par minuter per dag och uppdatera era följare med enklare inlägg, det kan vara en schysst bild på er paradrätt eller en härlig bild på personalen i köket. Det är viktigt att finnas till och lägga er på minnet hos era kunder. Gör det inte för komplicerat!

I Pixxas system är det enkelt att koppla ihop era sociala medie-kanaler med er hemsida. Detta gör att era kunder enklare hittar mer information om er, samt att det ökar er synlighet!

Hemsida

Ett annat viktigt verktyg för er digitala närvaro är er hemsida. Det är en grundpelare som är en jätteviktigt kanal. Hur olika aktörer i resturangbranschen använder sin hemsida är en stor faktor till hur man lyckas skaffa nya kunder och se till att kunderna kommer ihåg och tänker på er.

På hemsidan är det viktigt att ha bra information som lockar in era kunder, härliga texter och stämningsfulla bilder är ett viktigt hjälpmedel för er. Självklart kan vi hjälpa till med våra härliga mallar - som gör det enkelt att skapa er hemsida.

Det är också viktigt att länka till er hemsida från era sociala medier, visitkort och annat för att se till att kunderna har en plats att landa om de letar efter er. Alla vägar bidrar till att fler och fler kunder hittar till just er upplevelse.